Obljetnica potonuća bojnog broda Viribus Unitis u Puli

Obilježavanje 100. godišnjice početka Prvog svjetskog rata, viteštva hrvatskih mornara i 96 godina od potonuća bojnog broda Viribus Unitis (Zajedničkim snagama) obilježit će se u petak, 31. listopada 2014. u Puli s početkom u 10.00 sati.

Obilježavanju će prisustvovati izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić, te admirali Ante Urlić, Robert Hranj i umirovljeni admiral Davor Domazet-Lošo.

Tom prigodom u Domu hrvatskih branitelja u Puli održat će se Okrugli stol o mjestu, ulozi i značaju Hrvata u Austro-ugarskoj mornarici i životnom putu Janka pl. Vukovića Podkapelskog.
Potom će se, u 11,30 sati u Crkvi Gospe od mora služiti Sveta misa, nakon koje će se na Mornaričkom groblju u Puli održati polaganje vijenca i paljenje svijeće s početkom u 12,25 sati.
Isto tako, u spomen na potonuće bojnog broda Viribus Unitis i viteštvo hrvatskih mornara održat će se i polaganje vijenca s brodova Hrvatske ratne mornarice i Lučke kapetanije u more, a ukrcaj na brodove planiran je u 12,45 sati.

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje Okruglog stola, da dođu u petak, 31. listopada 2014. godine u 9.50 sati u Dom hrvatskih branitelja u Pulu, Leharova 1, odnosno na ostale lokacije po navedenom programu.

Osoba za kontakt je časnica za odnose s javnošću, poručnica Tomislava Papić, mobitel 099/212-9345.



Najave