Oglas za prijem drugog naraštaja dragovoljnih ročnika

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske danas, 14. siječnja 2009. godine objavljuje oglas za prijavu drugog naraštaja za služenje dragovoljnog vojnog roka u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Na oglas se mogu prijaviti punoljetni muškarci i žene, ne stariji od 30 godina i koji zadovoljavaju propisane uvjete.

Zainteresirani kandidati i kandidatkinje za dragovoljno služenje vojnog roka bit će putem Ureda za obranu upućeni 30. ožujka 2009. godine na temeljnu obuku u vojarnu "Požega", te na specijalističku obuku u Đakovo. Dragovoljno služenje vojnog roka traje 14 tjedana, a u ovoj generaciji na dragovoljno služenje vojnog roka uputit će se ukupno 250 kandidata i kandidatkinja.

Tijekom dragovoljnog služenja vojnog roka predviđena je mjesečna novčana naknada (od 2.660,00 kuna), naknada putnih troškova za dolazak i odlazak na služenje, osnovno i dopunsko zdravstveno osiguranje, osiguranje od ozljede na radu i profesionalne bolesti, te smještaj i prehrana.

Po uspješnom završetku programa obuke u skladu s postignutim rezultatima, odabranim ročnicima će se ponuditi mogućnost prijama u djelatnu vojnu službu. Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objave oglasa u tisku, a detaljnije informacije mogu se dobiti u uredima za obranu ili na Internet stranici www.morh.hr/natjecaji.

Prvi naraštaj od 250 dragovoljnih ročnika započeo je vojni rok 3. studenoga 2008. godine i završava u veljači ove godine. U 2009. godini uz drugi naraštaj koji će biti upućen na obuku 30. ožujka, očekuje se i treći naraštaj od 400 dragovoljnih ročnika koji bi sa dragovoljnim služenjem vojnog roka trebao početi u rujnu 2009.

Priopćenja