U Splitu Konferencija načelnika GS OS država članica A5

Konferencija načelnika glavnih stožera oružanih snaga država članica Američko-jadranske povelje (A5) održat će se u srijedu, 30. studenog 2016. godine u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani pored Splita. Domaćin Konferencije je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general zbora Mirko Šundov.

Američko-jadranska povelja predstavlja inicijativu formiranu od strane Albanije, Hrvatske, Makedonije i Sjedinjenih Američkih Država s ciljem pružanja potpore državama aspiranticama na njihovom putu za pristupanje u članstvo NATO-a, kojoj su se naknadno priključile Bosna i Hercegovina te Crna Gora. Srbija, Slovenija i Kosovo na sastancima sudjeluju u statusu promatrača.
Republika Hrvatska preuzela je predsjedanje Američko-jadranskom poveljom u 2016. godini.
 
Za akreditirane predstavnike medija bit će 30. studenoga 2016. omogućeno praćenje otvaranja Konferencije, s početkom u 9 sati, a u pauzi Konferencije, u 9,30 sati, predstavnicima medija izjave će dati načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general zbora Mirko Šundov i zamjenik zapovjednika Američkih snaga za Europu (US EUCOM), general-pukovnik Timothy Ray.
 
Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da svoje zahtjeve za akreditacijama isključivo na propisanom obrascu pošalju najkasnije do utorka, 29. studenog 2016. do 14,00 sati na e-mail: info.osrh@morh.hr. Molimo da se u subject e-mail poruke upiše "A5 Split 2016".
 
Molimo predstavnike medija koji podnesu zahtjeve za akreditacije da dođu na glavni ulaz vojarne "Sv. Nikola" u Lori, Poljudsko šetalište bb, Split, 30. studenog 2016. između 7,30 i 8,00 sati. Parking za novinare osiguran je u vojarni.
 
Dolazak predstavnika medija do hotela Le Meridien Lav, gdje će se održati Konferencija, bit će moguć isključivo vojnim organiziranim prijevozom iz vojarne "Sv. Nikola". Napominjemo kako zbog organizacijskih razloga nije moguć dolazak u hotel Le Meridien Lav u osobnom aranžmanu.

Zahtjevi za akreditacijama

Obrazac za prijavu - hrvatski jezik

Obrazac za prijavu - engleski jezik

 

 



Najave