Održana prisega 13. naraštaja ročnika

U Središtu za temeljnu obuku (STO), Hrvatske kopnene vojske (HKoV) u Požegi, danas, 23. kolovoza 2014. godine, održana je svečana prisega 13. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Svečanu prisegu položilo je 374 dragovoljnih ročnika, od kojih je i 37 ročnica.

Polaganju svečane prisege nazočio je izaslanik ministra obrane i načelnika Glavnog stožera OS RH, načelnik stožera, a ujedno i zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, brigadni general Mladen Fuzul, kao i drugi predstavnici OS RH, grada Požege i Požeško-slavonske županije, te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Brigadni general Mladen Fuzul čestitao je ročnicima na položenoj svečanoj prisezi, te je, između ostalog, u svom obraćanju ročnicima istaknuo, da je prisega koju su dali, obećanje da će štititi Republiku Hrvatsku u svim okolnostima ugroze demokratskog poretka, te slobodu i jednakost svih građana Republike Hrvatske. Zaključio je da očekuje od ročnika odgovornost, ozbiljnost, predanost i zalaganje kod izvršenja svih postavljenih zadaća.

Na kraju poručio je i roditeljima ročnih vojnika da će OS RH svu snagu usmjeriti na dobrobit i sigurnost njihove djece, te da će svi pod jednakim uvjetima imati priliku da se dokažu i uspiju u odabranom vojnom pozivu.   

Po završetku svečanosti, brigadni general Mladen Fuzul je zajedno sa ostalim gostima i uzvanicima obišao Taktičko tehnički zbor opreme i naoružanja, koje koriste pripadnici OS RH, kako u zemlji, tako i u međunarodnim vojnim operacijama i misijama.

U dvanaest naraštaja dragovoljnog vojnog osposobljavanja, program obuke završilo je 3555 dragovoljnih ročnika.

Završetak obuke ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju planiran je za 2. listopada 2014. godine.



Priopćenja