Helikopter HRZ i PZO angažiran u akcijama spašavanja

Posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovala je danas, 19. kolovoza 2014. u nekoliko aktivnosti.

 

Posada se uključila i danas u utorak, 19. kolovoza 2014., oko podne, s helikopterom Mi-8 MTV u potragu iz zraka za nestalim vozačem skutera, koji se sudario sa gliserom u pomorskoj nesreći u akvatoriju Čiova. Helikopter HRZ i PZO-a bio je angažiran u potrazi i u nedjelju 18. kolovoza 2014. Prema riječima kapetana posade bojnika Ivice Šunjića posada je ovoga puta dobila zadaću pretraživanja šireg područje Kaštelanskog zaljeva, kao i područja Hvara i Korčule. Potraga je trajala oko dva sata, a osoba još nije pronađena.

Također, tijekom dana posade HRZ i PZO-a sudjelovale su i u hitnom zbrinjavanju jedne trudnice iz Starog Grada s Hvara, kojoj je, prema riječima dežurnog liječnika iz stalnog medicinskog tima dr. Ozrena Krešića, nedostajalo svega nekoliko minuta do još jednog poroda u helikopteru. Nakon zbrinjavanja trudnice, helikopterska posada hitnim letom spasila je i ozlijeđenog slovenskog državljanina, koji je zadobio ozljede kao biciklist u prometnoj nezgodi u Grohotama na Šolti.



Priopćenja