Izaslanstvo Zastupničkog doma Kongresa SAD-a u MORH-u

Ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Drago Lovrić su danas, u četvrtak, 14. kolovoza 2014. u sjedištu Ministarstva obrane RH u Zagrebu primili izaslanstvo Zastupničkog doma američkog Kongresa na čelu s Haroldom Rogersom, predsjedavajućim Kongresnog odbora za raspodjelu saveznih financijskih sredstava (House Appropriations Committee).

Na sastanku se razgovaralo o obrambenoj suradnji RH i SAD-a, sigurnosnoj politici, s posebnim naglaskom na aktualno stanje u Ukrajini i Bliskom Istoku, te očekivanjima od Summita NATO-a u Walesu.

Ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik GS OS RH general zbora Drago Lovrić istaknuli su važnost nastavka bilateralne obrambene suradnje na području sudjelovanja u operacijama, zajedničke obuke, vojnih vježbi, te korištenja američkih programa sigurnosne pomoći u opremanju i modernizaciji OS RH.

Predstavnici Kongresa izrazili su zadovoljstvo razvojem bilateralne suradnje, dostignutoj razini partnerstva i savezništva, posebice u području obrane, te naglasili kako cijene hrvatski doprinos u stabilizaciji kriznih područja u svijetu. Uz to, smatraju da bi jačanje gospodarske suradnje dodatno unaprijedilo odnose između dviju prijateljskih zemalja. 



Priopćenja