General Lovrić u službenom posjetu SAD-u

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Drago Lovrić u sklopu službenog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama, sastao se u ponedjeljak, 15. prosinca 2014. s ministrom obrane za sektor mornarice SAD-a Rayem Mabusom te s načelnikom Uprave za strateško planiranje Združenog stožera SAD-a admiralom Frankom Pandolfeom.

Tijekom sastanka s ministrom Rayem Mabusom razgovaralo se o vrlo dobrim odnosima dviju mornarica te o aktivnostima za daljnje jačanje vojno-vojne suradnje između dviju oružanih snaga, posebno na području obuke i uvježbavanja, te o unapređenju hrvatskog sustava za nadzor morskog pojasa.

Također, na sastanku s admiralom Pandolfeom riječi je bilo o suradnji dviju oružanih snaga, o nastavku angažiranja pripadnika OS RH u operacijama potpore miru pod vodstvom NATO-a i EU, o novom Dugoročnom planu razvoja Oružanih snaga RH, te o sigurnosnoj situaciju u regiji i svijetu. Admiral Pandolfe tom je prilikom naglasio i zahvalio Republici Hrvatskoj na značajnoj ulozi koju ima kao jamac stabilnosti u regiji.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Drago Lovrić sa suradnicima u bilateralnom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama i NATO Zapovjedništvu za transformaciju boravi od 14. do 17. prosinca 2014.



Priopćenja