Načelnik GS OS Latvije u posjetu Hrvatskoj

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Latvije, general pukovnik Raimonds Graube, od 10. do 13. srpnja 2013. godine boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj i Oružanim snagama RH.

U sklopu posjeta danas se u Ministarstvu obrane susreo sa zamjenicom ministra obrane gospođom Višnjom Tafrom. General Graube ovom prigodom čestitao je Hrvatskoj na ostvarenom članstvu u EU i istaknuo vrlo dobre odnose prijateljskih zemalja u dosadašnjoj suradnji, posebice, u zajedničkim aktivnostima međunarodnih misija. Hrvatska i Latvija dijele slični put ulaska u euroatlantske integracije, podsjetila je zamjenica ministra gospođa Tafra, te dodala kako vjeruje da će to iskustvo pomoći za još uspješniju buduću suradnju dviju zemalja, u svim oblicima. 

Prilikom susreta s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnikom Dragom Lovrićem i izaslanstvom Oružanih snaga RH, latvijskom izaslanstvu domaćini su predstavili strukturu Oružanih snaga Republike Hrvatske, sudjelovanje OSRH u mirovnim operacijama, kao i proces opremanja i modernizacije. Posebno zanimanje latvijski načelnik iskazao je za strukturu i funkcioniranje dočasničkog lanca potpore u OSRH, a kao jednog od niza mogućnosti, koje su razmatrane za daljnji razvoj vojne suradnje.

Tijekom boravka u RH načelnik Raimonds Graube s izaslanstvom će posjetiti i Zapovjedništvo za potporu u Velikoj Buni, vojni poligon „Eugen Kvaternik“ pokraj Slunja, a imat će priliku i za susret s hrvatskim proizvođačima vojne opreme i naoružanja  Šestan – Busch d.o.o. u Prelogu, te  HS Produkt u Karlovcu.



Priopćenja