Čestitka ministra Kotromanovića zlatnom Damiru Martinu

Ministar obrane Ante Kotromanović uputio je čestitku pripadniku Oružanih snaga RH, Damiru Martinu na osvojenom naslovu europskog prvaka na Europskom veslačkom prvenstvu održanom od 29. do 31. svibnja 2015. u poljskom gradu Poznanu. 

 "Poštovani Damire, u ime svih djelatnika Ministarstva obrane, pripadnika Oružanih snaga, i svoje osobno, čestitam ti na još jednom vrhunskom rezultatu – osvojenom naslovu europskog prvaka. Ovaj rezultat je tim veći s obzirom da si njime nastavio impresivan niz osvajanja medalja na svjetskim i europskim prvenstvima te pritom postavio i najbolje vrijeme u povijesti europskih prvenstava. Ponosni smo da si pripadnik velike obitelji Oružanih snaga RH te da svojim predanim radom, profesionalnošću i požrtvovnošću ostvaruješ ovakve zavidne uspjehe.", stoji u čestitci ministra obrane Kotromanovića.

Damir Martin je pripadnik Oružanih snaga RH od ožujka 2011. kada je, temeljem Sporazuma između Ministarstva obrane i Hrvatskog olimpijskog odbora o suradnji, unaprjeđenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj, postao djelatna vojna osoba.

U samcu je, do sada, osvojio jedno srebro na Europskom prvenstvu u Vareseu 2012. godine. Kao dio četverca na pariće, uz Martina i Valenta Sinkovića te Davida Šaina, osvojio je zlato na svjetskim prvenstvima 2010. i 2013. godine te srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

 

 

 

 



Priopćenja