Tijekom božićnih blagdana prevezeno pet pacijenata

Posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a tijekom božićnih blagdana, od utorka, 24. prosinca do petka, 27. prosinca 2013. bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja pet pacijenata do KBC Split.

Tako je helikopterom Mi-8 MTV na Badnjak, 24. prosinca hitnim letom prevezena jedna pacijentica sa Korčule dok je u prvim minutama Božića, 25. prosinca s Lastova prevezeno dvoje pacijenata.

Brzom intervencijom helikopterske posade HRZ i PZO-a u četvrtak, 26. prosinca oko 3,00 sata ujutro zbrinut je pacijent iz Supetra na Braču te nešto iza ponoći i pacijent s Korčule, a zahtjevi za medicinskim letovima upućeni su iz županijskih centara 112 Dubrovnik i Split.

Od početka 2013. godine letačke posade iz Divulja sveukupno su hitnim medicinskom letovima prevezle 483 pacijenta što odgovara broju stanovnika Sućuraja na otoku Braču. 

Uz domaće i strane pacijente posade su prevezle i oko 900 pratitelja medicinskih timova pri čemu su sveukupno poletjeli više od 1200 puta u zraku su proveli 577 sati (puna 24 dana).



Priopćenja