Održan godišnji prijem ministra obrane za pripadnike VDZ-a

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski" danas, u utorak, 10. prosinca 2013. održan je redoviti godišnji brifing, a nakon njega i tradicionalni prijem za pripadnike Vojno-diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj. Prijemu su, uz pripadnike VDZ-a, nazočili ministar obrane Ante Kotromanović, zamjenica ministra Višnja Tafra, ravnatelj HVU-a general pukovnik Slavko Barić i drugi članovi izaslanstva MORH-a i GS OS RH.

"Ova je godina za nas bila godina stabilizacije i iskoraka u bolje, a iduće godine na temeljima novih zakona krećemo hrabro, drsko i još jače u reforme koje su nužne", rekao je ministar Kotromanović u svom obraćanju. Uz reforme i brojne projekte koje je tom prigodom najavio, ministar je istaknuo da Afganistan ostaje glavna operacija u kojoj sudjeluju naše snage."
 
"Nama je u ovom trenutku važna izvrsna suradnja s vama i vašim zemljama. Mi vrlo dobro surađujemo s NATO članicama iz okruženja na nizu zajedničkih projekata", istaknuo je ministar koji je izaslanicima i njihovim obiteljima poželio sve najbolje za nadolazeće blagdane.

U ime Vojno-diplomatskog zbora prisutnima se obratio doajen VDZ-a, vojni izaslanik Češke Republike brigadir Milan Polák, koji je MORH-u i GS OS RH zahvalio na gostoprimstvu i potpori u ovoj godini. "2013. godina bila je važna za sve građane, kao i za cijelu Hrvatsku jer se u srpnju pridružila Europskoj uniji, što je otvorilo nove potencijale i u području obrane", zaključio je tom prigodom češki vojni izaslanik.



Priopćenja