Uvježbavanje hrvatskih i britanskih vojnika na Crvenoj zemlji

Obuku pod nazivom CROATIAN DAGGER 2018 provode pripadnici Kraljevskih marinaca zajedno sa pripadnicima HKoV-a

Na vojnom poligonu Crvena zemlja kod Knina, u srijedu 4. travnja 2018. održat će se završni prikaz zajedničke obuke britanskih i hrvatskih oružanih snaga pod nazivom CROATIAN DAGGER 2018., kojem će nazočiti potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima te izaslanstvo Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske predvođeno voditeljicom Tima za europsku bilateralu i izlazak UK iz EU Lindom Dann.

Riječ je o zajedničkoj obuci u taktikama, tehnikama i procedurama za konvoj operacije, patrole, kontrolne točke i operacije u urbanom okružju, koja je započela 26. ožujka a koju je provelo 30-ak pripadnika Kraljevskih marinaca te 70-ak pripadnika Hrvatske kopnene vojske. Tijekom uvježbavanja britanski vojnici koristili su hrvatsku pušku VHS2 i bili su opremljeni hrvatskim zaštitnim prslucima i kacigama.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u srijedu 4. travnja 2018.na autobusni kolodvor u Kninu, ulica Don Mihovila Pavlinovića 7, najkasnije do 9,30 sati, odakle će biti organiziran prijevoz do vojnog poligona Crvena zemlja.

Također, molimo predstavnike medija da zbog osiguranja prijevoza, svoj dolazak obavezno najave na infor@morh.hr najkasnije do utorka, 3. travnja 2018. do 16,00 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, broj osobne ili novinarske iskaznice te broj mobitela.

Najave