Zamjenica Tafra na sastanku veleposlanika u RACVIAC-u

Zamjenica ministra obrane Višnja Tafra sudjelovala je u petak, 11. travnja 2014. godine na godišnjem sastanku veleposlanika u središtu za međunarodnu sigurnosnu suradnju RACVIAC, u Rakitju.

Na skupu koji je pozdravila prva potpredsjednica Vlade RH i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, naglasila je da je RACVIAC korisna platforma za razmjenu mišljenja i razvijanje stabilnosti i sigurnosti u regiji.

Konferenciji se obratio i direktor RACVIAC-a, veleposlanik Branimir Mandić, koji je istaknuo kako se RACVIAC, koji iduće godine obilježava petnaestu obljetnicu djelovanja, nalazi u stabilnoj poziciji i s novim perspektivama. Mnogobrojne inicijative ovog središta podupiru i u njima sudjeluju Europska unija i NATO, kao i druge međunarodne organizacije i inicijative.

U radu skupa  sudjelovali su veleposlanici i vojni izaslanici 29 zemalja koje sudjeluju ili podupiru rad ovoga regionalnog središta.

Obraćajući se veleposlanicima, zamjenica ministra obrane Višnja Tafra istaknula je kako smo ponosni na RACVIAC kao primjer uspješne međunarodne organizacije. "Kada smo 1999. godine kroz bilateralni sporazum s Njemačkom kretali u ovaj projekt, nismo ni slutili koja će se uspješna priča razviti četrnaest godina poslije. Želim naglasiti kako MORH i dalje pruža punu potporu RACVIAC-u, čemu je doprinosi i Tehnički sporazum, potpisan početkom ove godine", zaključila je zamjenica ministra Višnja Tafra.



Priopćenja