Čestitka ministra Kotromanovića jedriličarima

Ministar obrane Ante Kotromanović uputio je danas, 6. travnja 2014. čestitku pripadnicima Oružanih snaga – jedriličarima Šimi Fanteli i Igoru Mareniću (dvojcu u klasi 470) na osvojenom prvom mjestu i Tončiju Stipanoviću (klasa laser) na osvojenom trećom mjestu na Svjetskom kupu u jedrenju koji se održao od 29. ožujka do 5. travnja 2014. u španjolskom gradu  Palma de Mallorca.

"Poštovani Šime i Igore, u ime svih pripadnika Oružanih snaga RH, djelatnika Ministarstva obrane i u svoje osobno ime, čestitam Vam na još jednom velikom uspjehu – osvojenom prvom mjestu na Svjetskom kupu u jedrenju u Španjolskoj.

Potvrdili ste Vašu vrijednost ali i vrijednost hrvatskog jedrenja jer je ovo prvi put nakon 12 godina da ste pobjednici svjetskog kupa u klasi 470.

Također, poštovani Tonči, u ime svih pripadnika Oružanih snaga RH, djelatnika Ministarstva obrane i u svoje osobno ime, čestitam ti na još jednom uspjehu – osvojenom  trećem mjestu na Svjetskom kupu u jedrenju u Španjolskoj.

Ponosni smo da ste pripadnici velike obitelji Oružanih snaga RH, te Vam želimo puno uspjeha u nastavku sportske karijere", stoji u čestitci ministra obrane Kotromanovića.

Šime Fantela, Igor Marenić i Tonči Stipanović pripadnici su Oružanih snaga RH od ožujka 2011. kada su postali djelatne vojne osobe, temeljem Sporazuma o suradnji, unaprijeđenju i razvoju sporta u Republici Hrvatskoj, potpisanog u listopadu 2010. godine između Ministarstva obrane i Hrvatskog olimpijskog odbora.



Priopćenja