Letački program "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zadru

Povodom Dana postrojbe, 93. zrakoplovna baza HRZ-a i PZO-a organizira Letački program "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zadru na Rivi, Obala kralja Petra Krešimira IV, u četvrtak 22. ožujka 2018. od 12,00 do 13,00 sati.

Ovogodišnji program nazvan je "Pukovnik Mirko Vukušić" u spomen na poginulog pilota Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek i naslovnika vojarne u Zemuniku, koji se posebno istaknuo u dostavi hrane i lijekova opkoljenom Vukovaru te izbacivanju tzv. bojler bombi po neprijateljskim položajima u Slavoniji tijekom Domovinskog rata.

U Letačkom programu sudjeluju svi tipovi aviona i helikoptera iz sastava 93. zrakoplovne baze: ZLIN-242L, Pilatus PC-9M, Canadair CL-415, Airtractor AT-802, BELL-206 B, OH-58D Kiowa Warrior, Mi-8 MTV te akrobatska grupa "Krila Oluje".

Istoga dana u prostoru „Arsenala“ održava se Sajam stipendija i visokog obrazovanja, na kojem sudjeluje i Ministarstvo obrane RH. Na promidžbenom štandu predstavit će se projekti privlačenja osoblja u OSRH te će biti postavljen i simulator letenja. Sajam će za posjetitelje biti otvoren od 11 do 17 sati.

Pozivamo zainteresirane medije da poprate navedeni događaj, a prostor predviđen za medije i spottere je PRESS zona na Gatu Rive u Zadru.

Osoba za kontakt je pukovnik Marinko Karačić, 091 400 42 77.



Najave