Svečana prisega 1. naraštaja kadeta novih sveučilišnih studijskih programa

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski" u Zagrebu  sutra, u utorak, 16. rujna 2014. godine s početkom u 10 sati održat će se svečano obilježavanje početka novih studijskih programa i svečana prisega prvog naraštaja kadeta novih sveučilišnih studijskih programa.

Svečanosti će nazočiti predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik OS RH Ivo Josipović, ministar obrane RH Ante Kotromanović, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general zbora Drago Lovrić, zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski" general pukovnik Slavko Barić, predstavnici sveučilišne zajednice,vojno diplomatskog zbora, te ostali predstavnici MORH-a i Oružanih snaga RH.

Ministarstvo obrane potpisalo je ukupno 91 Ugovor za stipendiranje studenata - kadeta prvog naraštaja novih sveučilišnih studijskih programa-Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, te šest Ugovora za stipendiranje za vojne pilote, koji se školuju  za potrebe OS RH na Sveučilištu u Zagrebu i Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“.

Po prvi puta u Republici Hrvatskoj svoje školovanje započet će i četiri kadeta iz partnerskih zemalja, i to dva kadeta iz Bosne i Hercegovine, jedan iz Crne Gore i jedan iz Republike Makedonije.

Pozivamo predstavnike medija da poprate navedeni događaj te da u utorak, 16. rujna 2014.,  dođu u vojarnu „Petar Zrinski“, Ilica 256b u Zagrebu  najkasnije do 9.45 sati.

Ulaz za pješake je iz Ilice 256 b, a ulaz za vozila je iz ulice Črnomerec bb. Parking za novinare osiguran je u vojarni.

Osoba za kontakt za navedeni događaj je časnik za odnose s javnošću HVU-a, bojnik Zdravko Lovašen mob: 099/250-2593.



Najave