Prezentacija međunarodne vojne vježbe „Immediate response 14“

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“ u Zagrebu, u srijedu 27. kolovoza 2014. s početkom u 9,00 sati održat će se prezentacija međunarodne vojne vježbe „Immediate Response 14“.

Vježba „Immediate Response 14“ provodi se četvrtu godinu za redom, a ove godine vježba se po prvi puta istovremeno provodi u dvije zemlje, u Republici Sloveniji i Republici Hrvatskoj. U vježbi uz Hrvatsku i Sloveniju, kao domaćine, sudjeluje i Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Albanija, Kosovo, Mađarska, te Danska i Velika Britanija. Provodi se od 17. do 30 kolovoza 2014. a hrvatski dio vježbe provodi se u Simulacijskom središtu  Zapovjedništva za obuku i doktrinu HKoV-a na Hrvatskom vojnom učilištu u Zagrebu. Direktor vježbe u Republici Hrvatskoj je zapovjednik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade brigadni general Siniša Jurković.

Radi se o simulacijskoj vježbi čiji je cilj uvježbavanje vojnog osoblja za provedbu operacija potpore miru s naglaskom na operacije pružanja humanitarne pomoći i operacije otklanjanja posljedica katastrofa.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu na Hrvatsko vojno učilište „Petar Zrinski“ u Zagrebu, u srijedu 27. kolovoza 2014. najkasnije do 8,30 sati.
Ulaz za pješake je iz Ilice 256 b, a ulaz za vozila je iz ulice Črnomerec bb. Parking za novinare osiguran je u vojarni.
Osoba za kontakt je bojnik Jadranko Jambrec, časnik za odnose s javnošću HKoV-a, mob: 099/563-9786.

 

 

 



Najave