Načelnik Glavnog stožera Moldove general bojnik Ion Stefan Coropcean posjetio MORH

Načelnik Glavnog stožera Moldove general bojnik Ion Stefan Coropcean posjetio je 30. listopada Ministarstvo obrane i Glavni stožer OS RH. General bojnik Coropcean boravi u Republici Hrvatskoj povodom održavanja 20. sastanka MAG-a (Multinational Advisory Group) u RACVIAC-Središtu za sigurnosnu suradnju. General bojnik Coropcean, ujedno je i predsjedatelj MAG-a.


Tom prigodom general bojnika Coropceana je primio državni tajnik Gordan Čačić sa suradnicima. Na sastanku se razgovaralo o aktualnim pitanjima vezanim uz regionalnu suradnju te sigurnosnu situaciju u jugoistočnoj Europi. Izraženo je zajedničko zadovoljstvo dobrom suradnjom u okviru regionalnih inicijativa te je istaknuta važnost potpore aktivnostima RACVIAC-Centra za sigurnosnu suradnju, koji ostvaruje važnu ulogu u promicanju suradnje širokog kruga država uključenih u ovu organizaciju.
General Coropcean zahvalio se na potpori koju Republika Hrvatska pruža Republici Moldovi u procesima koji su vezani uz njezino nastojanje za integracijom u Europsku uniju, a državni tajnik Čačić izrazio je otvorenost i spremnost za razmjenu i prijenos hrvatskih iskustava u provedbi obrambenih reformi i integracijskim procesima.
General bojnik Coropcean se sastao i sa načelnikom Glavnog stožera OS RH generalom zbora Josipom Lucićem. Na sastanku dvaju načelnika stožera također su razmijenjena iskustva o obrambenim reformama, te je bilo riječi o regionalnoj suradnji i sigurnosnoj situaciji u jugoistočnoj Europi.


Priopćenja