Ministar Buljević na neformalnom sastanku EU-a

Ministar obrane RH Josip Buljević sudjelovat će u okviru izaslanstva Republike Hrvatske na neformalnom sastanku ministara obrane EU, koji će se održati u Bratislavi, Republika Slovačka, 26. i 27. rujna 2016.

Na sastanku će se raspravljati o implementaciji Europske globalne strategije za vanjsku i sigurnosnu politiku, suradnji EU-NATO u kontekstu Zajedničke izjave potpisane u Varšavi 8. srpnja 2016., te o operacijama i misijama koje se provode u okviru Zajedničke sigurnosne i obrambene politike EU-a, s posebnim naglaskom na područje Sahela (Čada, Mauritanije, Malija, Nigera i Burkine Faso) te Libije.

Sastankom će predsjedati Visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku EU Federica Mogherini, a najavljeno je i sudjelovanje glavnog tajnika NATO-a te podtajnika UN-a za mirovne operacije. Najavljene teme raspravljat će se u kontekstu najnovijih razgovora o budućnosti Europe, posebice programa rada "Plan iz Bratislave", utvrđenog na neformalnom sastanku 27 šefova država ili vlada održanog 16. rujna 2016. godine.



Najave