Zrakoplovi HRZ i PZO-a sudjeluju na aeromitingu u Varaždinu

Akrobatska grupa "Krila Oluje", borbeni zrakoplov MIG-21 i helikopter Mi 171 Sh iz sastava Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane Oružanih snaga Republike Hrvatske nastupit će u subotu, 23. srpnja 2016. i u nedjelju, 24. srpnja 2016. na aeromitingu "Croatian International Airshow Varaždin 2016" (CIAV 2016) u Varaždinu. Radi se o međunarodnoj zrakoplovnoj manifestaciji koja je uvrštena na listu svjetskih i europskih aeromitinga, a ujedno je i najveći aeromiting u Hrvatskoj.

Pozivamo građane da dođu na aeromiting u Varaždin, CIAV 2016, gdje će moći vidjeti i letačke programe zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Ovom prigodom građani će moći razgledati pilotsku kabinu borbenog aviona MIG-21, te simulator letenja koji uključuje originalno pilotsko sjedište borbenog aviona MIG-21.

Na izložbenom štandu, zainteresiranim građanima predstavnici Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH će predstaviti program civilno-vojnog školovanja za vojne pilote, te sveučilišne studijske programe Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman", Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje kao i dragovoljno vojno osposobljavanje.

Također, pozivamo i zainteresirane predstavnike medija da poprate navedeni događaj.

Više informacija o samom aeromitingu možete pročitati na službenoj web stranici CIAV-a.



Najave