Krstičević na konferenciji o "Sigurnosnim izazovima za Europu"

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević sudjelovat će na međunarodnoj konferenciji o "Sigurnosnim izazovima za Europu", koja će se održati u srijedu, 23. studenog 2017., u hotelu "Dubrovnik" u Zagrebu.

Konferenciju u organizaciji Središta za sigurnosnu suradnju – RACVIAC i Zaklade Konrad Adenauer te uz potporu Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, otvorit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, a pomoćnik ministra obrane za obrambenu politiku Petar Mihatov sudjelovat će na panelu pod nazivom "Suvremeni sigurnosni izazovi Jugoistočne Europe".

Ovogodišnja konferencija peta je u nizu aktivnosti usmjerenih na omogućavanje sveobuhvatne rasprave o procesima transformacije u zemljama jugoistočne Europe u pogledu institucijske spremnosti i odgovornosti za članstvo u NATO i EU.

Cilj konferencije je s geopolitičkog stanovišta razmotriti sadašnje i buduće sigurnosne izazove i prijetnje za zemlje jugoistočne Europe, kao i mogućnost prevencije istih, imajući u vidu postojeće NATO sigurnosne procjene te EU vanjsku i sigurnosnu politiku.

Najave