Odluka o odabiru izvođača remonta helikoptera HRZ i PZO

U Ministarstvu obrane RH donesena je Odluka o odabiru izvođača remonta šest helikoptera HRZ i PZO-a, a potpisivanje Ugovora sa tvrtkom Zrakoplovno-tehnički centar (ZTC) očekuje se narednih dana.

Radi se o remontu kojim se produžuje životni vijek i operativna uporaba šest transportnih helikoptera Mi-8, a za što je za podizvođača radova ZTC odabrao inozemnog partnera, Ukrajinski državni zrakoplovni zavod i proizvođača helikopterskih motora.

Proces ugovaranja remonta helikoptera pokrenut je pregovaračkim postupkom sa tvrtkom ZTC, sukladno članku 10. Zakona o javnoj nabavi te u skladu sa Odlukom Vlade RH o osnivanju tvrtke ZTC kojom je ista određena od posebne važnosti za Republiku Hrvatsku, a čija je osnovna djelatnost provedba remonta letjelica za potrebe MORH-a i MUP-a.

Pregovarački postupak proveden je u nekoliko faza, a nakon dostavljene konačne ponude ZTC-a, na prijedlog ovlaštenog Povjerenstva MORH-a, stručni tim MORH-a i ZTC-a posjetio je inozemnog partnera, Ukrajinski državni zrakoplovni zavod i proizvođača helikopterskih motora, nakon čega je i donesena Odluka o odabiru.



Priopćenja