Državni tajnik Raboteg u Ogulinu, a Goršić u KB Dubravi

Državni tajnik Ministarstva obrane RH Mate Raboteg koji je nazočio vojnoj vježbi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ na Slunju tijekom popodneva bio je u Općoj bolnici u Ogulinu gdje je razgovarao s predstavnicima bolnice vezano za zdravstveno stanje osobe koja je ozlijeđena uslijed pada zrakoplova MIG-21. Raboteg je, također, obišao i mjesta pada zrakoplova.

 

Istodobno, državni tajnik MORH-a Željko Goršić posjetio je u KB Dubrava pilote 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a satnika Igora Trošelja i natporučnik Marijana Kudlika koja su upravljali zrakoplovima MIG-21. U razgovoru s državnim tajnikom Goršićem piloti su izjavili kako se osjećaju dobro unatoč nesreći koja se dogodila. Tom prilikom piloti su se zahvalili svim svojim kolegama na brzoj intervenciji tijekom traganja i spašavanja istaknuvši kako ih ova nesreća neće omesti u njihovim obvezama i zadaćama koje će i dalje obavljati kao vojni piloti HRZ i PZO-a.

Pad dvaju zrakoplova MIG-21 dogodio se danas, 23. rujna 2010. u 12,50 sati. Prvi pilot javio se Zapovjedništvu HRZ i PZO-a svega nekoliko minuta nakon pada, dok je s drugim uspostavljena veza nakon 15-tak minuta. Piloti su 25 minuta nakon nesreće (u 13,15 sati) ukrcani u medicinske helikoptere HRZ i PZO-a te su s MADEVAC timovima prevezeni u KB Dubrava gdje su sletjeli u 14,25 sati, odnosno u 14,40 sati obzirom na mogućnost pojedinačnog slijetanja na heliodrom.

Tijekom sutrašnjeg dana, u petak, 24. rujna 2010. ministar obrane RH Branko Vukelić obići će ozlijeđenu osobu u Općoj bolnici u Ogulinu, te pilote koji se nalaze u KB Dubrava.Priopćenja