Ministar Božinović otvorio izložbu fotografija „Dva desetljeća OSRH 1991.-2011.“

U povodu obilježavanja 20. obljetnice Oružanih snaga RH, Dana OS RH i Dana HKoV-a u petak, 27. svibnja 2011., otvorena je izložba fotografija „Dva desetljeća OS RH 1991.-2011.“ Otvorenju izložbe nazočili su ministar obrane Davor Božinović, načelnik GS OS RH general pukovnik Drago Lovrić, brojni gosti, uzvanici i autori izloženih fotografija.


Otvarajući izložbu, ministar Božinović pozdravio je sve prisutne u ime Predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika OS RH, te je naglasio kako je ova izložba posveta svim braniteljima i pripadnicima pobjedničke vojske koji su se žrtvovali za slobodu domovine. „Neka nas ova izložba podsjeti kako Hrvatskoj nitko ništa nije darovao, a u teškim i slavnim danima kojih se prisjećamo, danima hrvatske odlučnosti i jedinstva u Domovinskom ratu, posebnu su hrabrost iskazali naši branitelji za koje nije bilo bezizlaznih situacija ni unaprijed izgubljenih bitaka. Ova izložba je dar našim braniteljima, znanima i neznanima“, rekao je ministar obrane proglašavajući izložbu otvorenom.

Izložba fotografija „Dva desetljeća OS RH 1991.-2011.“ predstavlja radove četrdesetak autora koji, na stotinjak svojih izloženih fotografija, pričaju priču o počecima ustrojavanja hrvatskih OS, njenom stasanju i rastu, djelovanju u ratnom vremenu, ali i u kasnijim, mirnodopskim okolnostima, njenom sudjelovanju u mirovnim misijama i sl. Izložene fotografije odabrao je stručni sud profesionalnih fotografa među više od 700 pristiglih radova, a uz ostale, izložene su fotografije pok. Nikše Antoninija, Marina Topića, Roberta Beloševića, Josipa Bistrovića, Željka Gašparovića, Tonia Hnojčika, Zdenka Pušića i drugih, te fotografije iz zbirke Muzeja MUP-a i arhive MORH-a.



Priopćenja