Ministar Kotromanović u obilasku ukrajinskih Zavoda za remont helikoptera

Trećeg dana službenog posjeta ministra obrane Republike Hrvatske Ante Kotromanovića Ukrajini, danas, 30. studenoga 2013., hrvatsko izaslanstvo posjetilo je tvornicu "Motor Sich" u Zaporožju i državni Zrakoplovni Zavod u Sevastopolju.

Tvornica "Motor Sich" jedna je od najvećih svjetskih proizvođača zrakoplovnih i helikopterskih motora. Obje tvrtke koje je posjetio ministar Kotromanović sudjeluju, zajedno s domaćim Zrakoplovno-tehničkim Centrom (ZTC) iz Velike Gorice, u remontu helikoptera Mi-8.

Tvornica "Motor Sich" iz Zaporožja zadužena je za helikopterske motore, a stručnjaci zrakoplovnog Zavoda u Sevastopolju asistirali su ZTC-u prilikom rastavljanja helikoptera predviđenih za remont. Njihov tim stručnjaka zajedno sa ZTC-ovim radit će i na sastavljanju remontiranih hrvatskih helikoptera Mi-8.

Zrakoplovni Zavod u Sevastopolju inače zapošljava 380 radnika, a tvornica je namjenjena za provedbu remonta i modernizacije helikoptera. Rade i na suvremenim sustavima te postavljanju dodatne opreme, poput GPS-a, radio veza te meteo lokacija.



Priopćenja