Ministar obrane Ante Kotromanović u Poljskoj

Ministar obrane Ante Kotromanović sastao se danas 21. studenoga 2013. godine sa ministrom nacionalne obrane Republike Poljske Tomaszom Siemoniakom, u sklopu službenog posjeta Republici Poljskoj.

Ministri su razgovarali o daljnjem unaprjeđenju obrambene suradnje s naglaskom na zajedničkoj obuci i uvježbavanju pojedinih segmenata oružanih snaga, te o mogućnostima vezanih uz zajedničku suradnju održavanja i potencijalne nabave obrambenih sustava. Također, riječi je bilo i o temama o kojima će se raspravljati na predstojećem EU summitu koji se održava na temu obrane u prosincu 2013. te na NATO summitu iduće godine.

Na sastanku su razmijenjeni stavovi u pogledu situacije u međunarodnim operacijama, a riječi je bio i o situaciji u jugoistočnoj i istočnoj Europi.

Zaključeno je kako obje strane zagovaraju teme vezane uz razvijanje partnerstva i rasprave o perspektivi politike proširenja NATO-a.

U sklopu posjeta Poljskoj, Ministar Kotromanović susreo se danas i s državnim podtajnikom za sigurnost Ministarstva vanjskih poslova Republike Poljske, Boguslawom Winidemom, a razgovarali su o pitanjima vezanim uz stanje sigurnosti jugoistočne Europe, o bilateralnim odnosima, pitanjima vezano uz nadolazeći NATO summit 2014. te o politici EU u kontekstu istočnog partnerstva.

Ministar Kotromanović tijekom svog boravka u Poljskoj položio je vijenac kod Spomenika neznanom junaku.



Priopćenja