Ministar Krstičević s vatrogascima i vojnicima na požarištu

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević obišao je danas, u ponedjeljak, 19. lipnja 2017., sa zapovjednikom Zapovjedno operativnog središta OS RH brigadnim generalom Krešom Tuškanom, ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje Draganom Lozančićem i glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem, požarište na Makarskom primorju.

Prije obilaska požarišta, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i županijski vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina upoznali su potpredsjednika Vlade i ministra obrane s angažmanom snaga na terenu.

Tijekom obilaska terena ministar Krstičević razgovarao je s vatrogascima koji su ga upoznali s trenutnom situacijom.

Tom prigodom ministar Krstičević je u ime Vlade Republike Hrvatske zahvalio svim uključenima na terenu, vatrogascima, lokalnoj zajednici i pripadnicima Oružanih snaga na velikom angažmanu pri sanaciji požara.

„Iznimno cijenim angažman i trud svih ljudi na terenu, koji su danonoćno radili kako bi se situacija stavila pod kontrolu. Kroz sustav domovinske sigurnosti, sinergiju i kroz koordinirano djelovanje zajednički djelujemo kako bi se situacija čim prije sanirala.

Pripadnici naše Protupožarne eskadrile u sinergiji s vatrogascima pravi su heroji na koje naša Hrvatska može biti ponosna“, istaknuo je ministar Krstičević.

Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina istaknuo je kako je požar u Tučepima uspješno stavljen pod nadzor gasitelja. Također,  zahvalio je ministru obrane na potpori koje Oružane snage RH pružaju u sanaciji požara.

U gašenju požara trenutno sudjeluje 75 pripadnika Oružanih snaga RH iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske OS RH i 4 Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane OS RH i oko 350 vatrogasaca s makarskog područja.

Temeljem novonastale situacije donesena je Odluka ministra o angažmanu do 200 pripadnika Oružanih snaga za pomoć u gašenju požara na području Makarskog primorja u Splitsko-dalmatinskoj županiji.





Priopćenja