Izložba "I u mom gradu Vukovar svijetli" u galeriji MORH-a

U galeriji MORH-a "Zvonimir" u Zagrebu, Bauerova 33, u petak, 16. studenog 2012. godine s početkom u 18 sati biti će otvorena izložba spomen projekta "I u mom gradu Vukovar svijetli" autorica dr. sc. Viki  Rakić i akademske kiparice Dijane Ive Sesartić.


Izložene će biti fotografije Vukovara u razdoblju prije i poslije opsade, koje je ustupio Gradski muzej Vukovar, foto dokumentacija spomen čina paljenja svijeća u Vukovarskoj ulici u Splitu i drugim hrvatskim gradovima te tekstovi podrške istaknutih kulturnih, znanstvenih i političkih djelatnika, kao i učenika splitskih škola.  
Također, izložena će biti skulpturalna i fotografska instalacija kiparice Dijane Ive Sesartić i to skulptura koja prikazuje lik djeteta-anđela „Lumin“ u čijoj ruci je trajno upaljena luč, a koji zajedno sa gorućim svijećama predstavlja vizualni identitet akcije "I u mom gradu Vukovar svijetli".

Dr. sc. Vini Rakić rođena je 1950. godine u Splitu. Diplomirala, magistrirala i doktorirala je na Fakultetu za defektologiju, Sveučilišta u Zagrebu. Predsjednica je Udruge Homo homini homo i utemeljiteljica je spomen akcije na opsadu Vukovara  „I u mom gradu Vukovar svijetli“. Cilj akcije je čuvanje uspomene na pad Vukovara koji obilježavamo 18. studenoga svake godine paljenjem svijeća diljem hrvatskih ulica.

Dijana Iva Sesartić rođena je 1966. godine u Zagrebu. Studirala je na likovnim akademijama u Sarajevu, Pragu i Zagrebu. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Stanka Jančića. Autorica je niza skulptura u javnim prostorima. Izlaže samostalno i sudjeluje na brojnim skupnim, tematskim, žiriranim izložbama i likovnim kolonijama, domaćim i međunarodnim gdje ostavlja svoje radove u javnim prostorima, te kiparskim simpozijima i likovnim susretima. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split, Matice Hrvatske i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.  

Izložba je otvorena za posjetitelje od 16. do 23. studenoga 2012. godine, a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije "Zvonimir" od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.



Najave