50 vojnika i amfibija dolaze u pomoć poplavljenom Ogulinu

Na područje poplavljenog Ogulina danas, u nedjelju, 17. rujna 2017., upućeno je 50 pripadnika Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga (NOS OS RH), jedna amfibija i potrebna sredstva i vozila, kao pomoć civilnom stanovništvu od poplava.

Trenutno je u tijeku sastanak Stožera za civilnu zaštitu i gradskih čelnika na kojemu su nazočni i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Tijekom sastanka potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević je  odao priznanje svim Ogulincima na požrtvovnosti i svemu što su učinili za svoj grad, počevši od gradonačelnika, do svih ostalih članova Stožera, ali i volontera. Rekao je kako u Ogulin dolazi pomoći i 100 vojnika. "To su snage koje smo procijenili da će biti potrebne. Vojska će biti i u funkciji punjenja vreća, dio će ispumpavati vodu, a tu su i potrebni strojevi", rekao je ministar Krstičević.



Priopćenja