Dan za medije vježbe "ADRION 14 LIVEX"

Dan za medije multilatelarne mornaričke vojne vježbe "ADRION 14" održat će se u četvrtak 12. lipnja 2014. u Kaštelanskom zaljevu, gdje će se provesti metodsko-pokazna vježba izvlačenja unesrećenog s broda helikopterom.

Predstavnicima medija zainteresiranim za praćenje vježbe do mjesta provedbe bit će osiguran prijevoz brodom, a isplovljenje je predviđeno u 10:45 sati.

Nakon završetka službenog dijela vježbe, u 12,30 sati predviđena je izjava za medije.
Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u četvrtak, 12. lipnja 2014., u vojarnu "Sv. Nikola" u Splitu (ulaz NPP-1) najkasnije do 10,15 sati, te da svoj dolazak najave na e-mail infor@morh.hr ili msirisce@morh.hr najkasnije do 08:30 sati istoga dana.

Multilateralna mornarička vojna vježba "ADRION 14", provodi se od 9. do 13. lipnja 2014. na području srednjeg Jadrana. Uz ovogodišnjeg domaćina, Hrvatsku ratnu mornaricu, u vježbi sudjeluju mornarice Albanije, Crne Gore, Grčke, Italije i Slovenije.

Vježba se provodi u cilju provjere i poboljšanja interoperabilnosti mornaričkih snaga koje sudjeluju u održavanju i nadzoru pomorske sigurnosti u Jadranskom i Jonskom moru, sa svrhom suzbijanja kriminalnih aktivnosti na moru te jačanja povjerenja i suradnje ratnih mornarica država Jadransko-jonske inicijative.

Vježba se provodi od 2006. godine u okviru Jadransko-jonske inicijative i ADRION projekta, po načelu rotacije, a u Hrvatskoj je prvi puta održana 2008. godine. U ovogodišnjoj vježbi sudjeluje ukupno 190 pripadnika OS RH i oko 150 stranih sudionika.

Osoba za kontakt je časnica za odnose s javnošću HRM-a, bojnica Maja Siriščević, 098/204-216, e-mail: msirisce@morh.hr.





Najave