Natjecanje za najspremnijeg pripadnika OS RH 2016.

Završni dio natjecanja za najspremnijeg pripadnika OS RH 2016. na vojnom vježbalištu "Gakovo" i proglašenje pobjednika u Grubišnom Polju, gdje će biti organiziran i Taktičko-tehnički zbor te provedba pokaznih vježbi pripadnika OS RH, održat će se u četvrtak, 12. svibnja 2016. godine.

Riječ je o međunarodnom natjecanju koje predstavlja provjeru spremnosti i uvježbanosti pripadnika OS RH i pripadnika oružanih snaga savezničkih i partnerskih zemalja kroz provjeru psihofizičke osposobljenosti za izvršenje postavljenih zadaća pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja.

U sklopu natjecanja, za građane je u Grubišnom Polju organiziran Taktičko-tehnički zbor na kojem će se između ostalog moći razgledati borbena oklopna vozila, naoružanje i vojna oprema OS RH te simulator letenja, a planiran je i vojno-koreografski nastup Počasno-zaštitne bojne te pokazna vježba Vojne policije sa službenim psima, s početkom u 13,00 sati.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija koji žele popratiti start natjecanja da u četvrtak, 12. svibnja 2016., dođu na vojno vježbalište "Gakovo", najkasnije do 5,30 sati, te da svoj dolazak najave na infor@morh.hr.

Također, zainteresirane predstavnike medija koji žele popratiti dolazak visokih uzvanika, uz obilazak nekoliko radnih točki natjecanja, da dođu u četvrtak, 12. svibnja 2016., na vojno vježbalište "Gakovo, najkasnije do 10,30 sati, te da svoj dolazak najave na infor@morh.hr.

Isto tako, za zainteresirane predstavnike medija bit će osiguran prijevoz iz Zagreba i praćenje dolaska visokih uzvanika na vojno vježbalište Gakovo, obilazak nekoliko radnih točki natjecanja i proglašenje pobjednika. Stoga vas pozivamo, ukoliko ste zainteresirani, da nam svoju prijavu za prijevoz iz Zagreba (prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, kontakt telefon) zbog organizacije dovoljnog broja mjesta, dostavite najkasnije do srijede, 11. svibnja 2016. do 15,00 sati, na e-mail infor@morh.hr.

Polazak organiziranim prijevozom planiran je iz Zagreba u 8,00 sati, s parkirališta ispred vojarne "Croatia", ulaz Sajmišna cesta, a povratak za Zagreb planiran je nakon proglašenja pobjednika, u poslijepodnevnim satima.

Predstavnici medija koji će na navedenu aktivnost doći osobnim prijevozom, trebali bi biti na ulazu vojnog vježbališta Gakovo, u četvrtak, 12. svibnja, najkasnije do 10,30 sati.

Više informacija o natjecanju možete pogledati na www.morh.hr.



Najave