Pripadnici 3. OMLT-a posjetili prihvatilište za nezbrinutu djecu

Pripadnici 3. Multinacionalnog operativnog mentorskog tima (MN CS OMLT) sa pripadnicima 1. brigade 209. korpusa Afganistanske narodne armije (ANA) ovih su dana posjetili prihvatilište za nezbrinutu djecu „Bibi Fatemah“ u Afganistanu, gdje su djeci podijelili poklon pakete sa školskim potrepštinama te edukativnim i drugim društvenim igrama.

3. MN CS OMLT sastavljen je od pripadnika HKoV-a OS RH i američke vojske iz sastava Nacionalne garde Minnesote, a organizator ovog humanitarnog posjeta bio je pripadnik tima, satnika Marc L. Rassler. Tim je tijekom svog boravka u misiji ISAF uz uspješno odrađene sve zadaće na terenu i u matičnoj bazi, proveo i nekoliko humanitarnih projekata, čime je nastavljena tradicija sudjelovanja u humanitarnim aktivnostima pripadnika OS RH u misiji ISAF u Afganistanu.

Sirotište „Bibi Fatemah“ djeluje kao prihvatilište za nezbrinutu djecu, a smješteno je u naselju Ali Chopan, u istočnom predgrađu grada Mazar-e Sharifa u Afganistanu. U sirotištu je trenutno zbrinuto više od 100 djece raznih uzrasta.



Priopćenja