Josip Miculinić iz BSD-a najspremniji pripadnik OSRH

Pobjedom vojnika Josipa Miculinića (27), pripadnika Bojne za specijalna djelovanja, danas je, 17. svibnja 2013., u Delnicama završeno natjecanje „Najspremniji pripadnik OSRH- Prvi za Hrvatsku“.


Natjecanje je u organizaciji i provedbi BSD-a održano na prostoru vojarne „Drgomalj“, grada Delnica i općine Lokve. Pobjednika je na cilju u vojarni dočekalo izaslanstvo OSRH na čelu s načelnikom Glavnog stožera generalom-pukovnikom Dragom Lovrićem. Drugo mjesto osvojio je skupnik Mario Ilijević (BSD), a treće narednik Dražen Henc (Hrvatsko vojno učilište).

Startalo je 105 pripadnika OSRH i MUP-a koji su prethodnih dana prošli kvalifikacijske discipline (plivanje i gađanje puškom). Za uspješan prijelaz staze dulje od 30 kilometara, pod punom vojničkom opremom, bilo je potrebno proći osam radnih točaka koje su iziskivale visok stupanj psihičkih, fizičkih i vojničkih sposobnosti i vještina (sastavljanje osobnog pješačkog naoružanja, gađanje cilja vježbovnom ručnom bombom, orijentacija, nošenje ranjenika i slanje zahtjeva za MEDEVAC, svladavanje uspona pomoću mreže u NKB uvjetima, svladavanje zapreke pomoću tri užeta, gađanje cilja protuoklopnim sredstvom sa sustavom MILES 2000 i gađanje cilja pištoljem).



Priopćenja