Posjet austrijskog ministra obrane MORH-u

Ministar obrane Branko Vukelić primio je danas, 16. rujna 2010. u MORH-u u radni posjet ministra obrane Republike Austrije Norberta Darabosa, koji je u službenoj posjeti Republici Hrvatskoj i Oružanim snagama RH.

 

Tom prigodom ministar obrane Branko Vukelić istaknuo je kako je suradnja na području obrane dvaju zemalja iznimno dobra i kako u raznim segmentima postoje područja za kvalitativnom nadogradnjom. „Uspješna suradnja dviju zemalja odvija se na područjima specijalnih postrojbi, izobrazbi, te sudjelovanju i logističkoj potpori u međunarodnoj mirovnoj misiji UNDOF na Golanskoj visoravni u kojoj sudjeluju i hrvatske i austrijske Oružane snage“, rekao je ministar Vukelić. Naglasio je kako je tijekom radnog sastanka konstatirano da je suradnja u regiji snažan doprinos stabilnosti. Također, ministar Vukelić izrazio je zahvalnost austrijskom kolegi na potpori u procesu pridruživanja RH u Europsku uniju.

U svom govoru ministar Darabos rekao je kako austrijska Vlada i Ministarstvo iznimno cijene sudjelovanje Oružanih snaga RH u mirovnim misijama i hrvatski doprinos globalnoj sigurnosti. Također, naglasio je kako dvije zemlje imaju izuzetno kvalitetnu suradnju na području obrane koja se odvija na više razina, te da Hrvatska i dalje može očekivati austrijsku potporu oko ulaska u EU.Priopćenja