Helikopterima HRZ i PZO-a prevezeno sedam pacijenata

Posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO-a) tijekom vikenda, od subote 5. rujna, do nedjelje 6. rujna 2015., bile su angažirane u akcijama hitnog zbrinjavanja sedam pacijenata do KBC-a Split.

U subotu, 5. kolovoza 2015., posada je najprije dobila poziv za hitnim zbrinjavanjem jedne pacijentice s otoka Korčule, odakle je još povezla i pacijenta stradalog u prometnoj nezgodi, dok je pri povratku ukrcan još jedan pacijent koji je stradao u prometnoj nezgodi na otoku Hvaru, tako da su na helidromu splitskih Firula istodobno čekala tri vozila hitne medicinske pomoći za prihvat stradalih pacijenata.

Također, u nedjelju tijekom dana posade su ponovno polijetale prema otocima Hvaru i Korčuli odakle je prevezeno troje pacijenata, a u večernjim satima hitno je zbrinuta i jedna britanska trudnica iz Dubrovnika.
 
Od početka godine letačke posade iz Divulja hitnim medicinskom letovima prevezle  su ukupno 370 pacijenata i 750 pratećeg osoblja (medicinski timovi, obitelji stradalih) kroz ostvarenih 317 sati naleta.

Uz helikopterske posade koje su stalnom 24-satnom dežurstvu u vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama, nalaze se i medicinski timovi Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije.



Priopćenja