Obilježena 13. obljetnica Zapovjedništva za potporu OS RH

U vojarni "Croatia" u Zagrebu, danas, 7. svibnja 2015. obilježena je 13. obljetnica ustrojavanja i djelovanja Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga RH.

Obilježavanju su uz zapovjednika Zapovjedništva za potporu, generala bojnika Drage Matanovića prisustvovali načelnik Glavnog stožera OS RH i izaslanik ministra obrane, general zbora Drago Lovrić, glavni inspektor obrane, general pukovnik Mirko Šundov,  direktor Glavnog stožera OSRH kontraadmiral Robert Hranj, vojni biskup mons. Juraj Jezerinac te zapovjednici i predstavnici grana, uprava sektora i zapovjedništava OSRH, pripadnici ZzP-a i drugi.

Načelnik GS OSRH general zbora Drago  Lovrić pripadnicima ZzP-a uputio je čestitke povodom 13. obljetnice utemeljenja, te je u ime ministra i svoje osobno ime, kao i u ime svih pripadnika OSRH, zahvalio na njihovu doprinosu.

"Logistika je izuzetno važna za funkcioniranje Oružanih snaga. Zahvalan sam svima vama koji naporno radite, od razminiranja do skladištenja, i izuzetno sam ponosan na vaš pristup radu, vašu odgovornost i uspjehe", rekao je general Lovrić. Također je dodao kako i u budućnosti očekuje maksimalni doprinos jer će "znanje i sposobnosti pripadnika OS RH biti odgovor na sve buduće izazove".

Zapovjednik ZzP-a, general bojnik Drago Matanović čestitao je pripadnicima ZzP-a njihov dan, a načelniku GS OSRH i ostalim uzvanicima zahvalio je na uspješnoj suradnji i potpori.

Poručio je  pripadnicima ZzP-a da "svi uspjesi ZzP-a ne bi bili ostvareni bez vašeg rada, stručnosti, zalaganja, ali i vaših odricanja. Novi zahtjevi su pred nama, a ja sam uvjeren da smo kao kompaktna cjelina dorasli tim izazovima". Spomenuo je najvažnije zadaće koje su dosad uspješno realizirali, a naglasio neke od zadaća koje ih čekaju u narednom razdoblju, posebno istaknuvši skrb za profesionalni razvoj djelatnika i  osposobljavanje logističkog osoblja, bez kojih ni jedan sustav ne može biti uspješan.

Na svečanom obilježavanju uručene su pohvale, nagrade i promaknuća najistaknutijim pripadnicima ZzP-a, a u kapelici Sv. Antuna i Sv. obitelji služena je sveta misa koju je predvodio vojni biskup mons. Juraj Jezerinac. Izaslanstvo ZzP-a  položilo je vijence i zapalilo svijeće na spomeniku poginulim pripadnicima 1. gbr u vojarni "Croatia".

 



Priopćenja