Sastanak ministra obrane s veleposlanicom Republike Srbije u RH

Ministar obrane RH Josip Buljević sastao se danas, 3. ožujka 2016. u MORH-u s veleposlanicom Republike Srbije u RH Mirom Nikolić.

Na sastanku je izražena obostrana želja za daljnjim razvojem bilateralnih odnosa i intenziviranjem komunikacije na svim razinama.
 
Razmijenjena su mišljenja o sigurnosnoj situaciji u jugoistočnoj Europi i europskom susjedstvu, s posebnim naglaskom na migrantsku krizu koja predstavlja izravan izazov za obje države. Po pitanju rješavanja migrantske krize, ali u svrhu rješavanja mnogih drugih izazova, postoji potreba koordinacije i intenzivne komunikacije između Republike Hrvatske i Republike Srbije. Ministar Buljević je istaknuo kako će Hrvatska nastaviti pružati potrebnu pomoć u jačanju institucionalnih kapaciteta svih zemlja u susjedstvu kako bismo u suradnji i na što učinkovitiji način odgovorili na sve postojeće sigurnosne izazove. Ministar je također naglasio važnost sadržajne, djelotvorne i inkluzivne regionalne suradnje.

Na sastanku je posebno naglašena važnost europskih integracija za dugoročnu stabilnost jugoistočne Europe, a ministar Buljević je još ponovio i  podršku Republike Hrvatske - Republici Srbiji na njenom putu prema članstvu u Europskoj uniji.





Priopćenja