Ministar Krstičević i general Šundov izrazili sućut obitelji preminulog pripadnika HV-a

Ministar Krstičević i general Šundov izrazili su sućut obitelji pripadnika Hrvatske vojske koji je preminuo u Afganistanu

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je obitelj preminulog pripadnika Hrvatske vojske i izrazio sućut obitelji.

 

“U ovim najtežim trenucima za Hrvatsku vojsku i Ministarstvo obrane u ime svih pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika Ministarstva obrane i u svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut.

Ovu tužnu vijest primio sam s boli i težinom u srcu. Ovaj trenutak duboko pogađa svakog pripadnika obitelji Hrvatske vojske i hrvatski narod.

Zaista, ne postoje riječi utjehe i onog što može vratiti mladi život.
Hrabro i časno u vječnost je otišao naš sin, vojnik, muž i otac i stao uz rame najvećih velikana i ratnika.

Počivao u miru.”

 

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov izrazio je sućut obitelji preminulog pripadnika Hrvatske vojske u Afganistanu.

 

“Poštovana i draga obitelji Briški,

duboko sam dirnut tužnom viješću o iznenadnoj i tragičnoj smrti vašeg supruga, oca i sina, cijenjenog pripadnika Hrvatske vojske, uzornog kolegu i dragog prijatelja Josipa. U svoje ime i u ime svih pripadnika Hrvatske vojske, izražavam najiskreniju ljudsku sućut.

U ovim tužnim trenucima moje misli su uz vas. Neka vam dragi Bog da snage da i ovu patnju shvatite kao kušnju, a spoznaja da niste sami u svojoj tuzi neka vam bude utjeha.

Poštovani roditelji našeg Josipa, vaša bol je beskrajna kao što je beskrajna plemenitost i dobrota vašeg Josipa koja ga je odvela u Afganistan pomagati drugima. Iznjedrili ste divnog čovjeka i besprijekornog vojnika. Neka vam to bude utjeha i ponos.

Ostanite ponosni na svoga Josipa koji će zauvjek živjeti u vašim i našim srcima kao požrtvovan otac i suprug, sin, brat i unuk divan čovjeki hrabar vojnik.

Naše misli i molitve su s Vama i Vašom obitelji.

Uz izraze najdublje sućuti.”

Objava Ministar Krstičević i general Šundov izrazili sućut obitelji preminulog pripadnika HV-a pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja