Čestitka ministra obrane brončanom Hrgoviću

Ministar obrane Josip Buljević uputio je danas, u subotu 20 kolovoza 2016. čestitku ugovornom pričuvniciku Oružanih snaga RH – boksaču Filipu Hrgoviću na osvojenoj brončanoj medalji na 31. Olimpijskim igrama, koje se od 5. do 21. kolovoza 2016. održavaju u Rio de Janeiru, Brazil.

„Poštovani Filipe, u ime svih djelatnika Ministarstva obrane i pripadnika Oružanih snaga RH od srca ti čestitam na tvome velikom ostvarenju – brončanoj olimpijskoj medalji. Ponosni smo na tvoj veliki uspjeh, jedan od najvećih rezultata u povijesti hrvatskog boksa.

Vjerujem kako ćeš i u daljnjim nastupima na predstojećim velikim natjecanjima nastaviti ostvarivati velike uspjehe – pobjednički, neustrašivo, onako kako jedino znaš“, stoji u čestitci ministra obrane Buljevića.     

Filip Hrgović je pripadnik Oružanih snaga RH od ožujka 2011. kada je, temeljem Sporazuma između Ministarstva obrane i Hrvatskog olimpijskog odbora o suradnji, unaprjeđenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj, postao djelatna vojna osoba.

4. ožujka 2015., potpisan je novi Sporazum o suradnji, unapređenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj kojim su vrhunski sportaši uvedeni u ugovornu pričuvu OS RH.



Priopćenja