Ministri Božinović i Ivić na vojno-redarstvenom hodočašću u Lourdesu

„Vojno hodočašće je poseban vid služenja miru. Ovdje hrvatski vojnici, policajci, branitelji, ratni vojni invalidi s prijateljima iz drugih zemalja svijeta šalju poruku da mir nije nešto što je samo po sebi zadano već se na njemu treba neprekidno raditi. Ovdje se stvaraju temelji suradnje kojoj je Hrvatska okrenuta. Vojnici i policajci služe miru i sigurnosti, a Lourdes ih samo može inspirirati u tome“, rekao je ministar obrane Davor Božinović koji je s ministrom obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislavom Ivićem posjetio sudionike 19. vojno-redarstvenog hodočašća u Lourdesu koji sudjeluju na 53. međunarodnom vojnom hodočašću.

Zadovoljan je i kako su u Lourdesu primljene Oružane snage RH. „Hrvatski vojnici su donijeli mir Hrvatskoj, a danas služe miru diljem svijeta i s punim pravom pripadaju obitelji mirotvoraca“, rekao je Božinović.

Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić ponosan je što je u Lourdesu dio hrvatskog izaslanstva zajedno s najtežim invalidima Domovinskog rata, hrvatskim braniteljima, vojskom i policijom. „Ovdje se na mjestu ukazanja gospe Lourdeske možemo pomoliti za sve poginule hrvatske branitelje i njihove obitelji, za našu domovinu i pronaći snagu za sve izazove koji nas očekuju“ istaknuo je Ivić.

Tijekom boravka u Lordesu ministri Božinović i Ivić susreli su se s najtežim invalidima Domovinskog rata, posjetili su pripadnike OS RH smještene u međunarodnom vojnom kampu te su sudjelovali i u drugim hodočasničkim aktivnostima.

Ovogodišnje 53. međunarodno vojno hodočašće u Lourdesu održava se pod motom „Sjedinjeni u jednom Ocu i jednoj molitvi“. Traje do 22. svibnja 2011., a među hodočasnicima iz brojnih zemalja svijeta, oko 800 ih je iz Hrvatske.Priopćenja