Obilježena 11. obljetnica ustrojavanja Zapovjedništva za potporu

U vojarni „Satnik Josip Zidar“ u Velikoj Buni je danas, u petak 15. studenog 2013., obilježena 11. obljetnica ustrojavanja Zapovjedništva za potporu (ZzP). Uz djelatnike te zapovjednika ZzP-a, general bojnika Matu Ostovića, svečanosti su nazočili načelnik GS OSRH, general zbora Drago Lovrić kao izaslanik predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika OS RH i Ive Josipovića, pomoćnik ministra Viktor Koprivnjak kao izaslanik ministra obrane Ante Kotromanovića, te drugi gosti i uzvanici.

Načelnik GS OS RH, general zbora Drago Lovrić uručio je tom prigodom odlikovanje Red Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom majci poginulog pirotehničara, skupnika Marka Odžaka, koje mu je posthumno dodijelio predsjednik RH Ivo Josipović, a  svim pripadnicima ZzP-a čestitao je obljetnicu.

„Zahvaljujem vam na onome što svakodnevno vrijedno i stručno radite kako bi osigurali neometano funkcioniranje, kako u zemlji tako i u međunarodnim operacijama. Posebno sam ponosan na sve vas zbog pomoći koju pružate civilnim strukturama pomažući ljudima i spašavajući imovinu kad god je to potrebno, i kada civilne institucije nisu sposobne odgovoriti na te izazove“, rekao je general Lovrić.

Izaslanik i pomoćnik ministra obrane, Viktor Koprivnjak je obraćajući se okupljenima naglasio kako je Zapovjedništvo za potporu složen logistički sustav koji je do sada niz puta potvrdio da je kako ljudski, tako i materijalno sposoban poduprijeti provedbe i najsloženijih operacija.

Zapovjednik Zapovjedništva za potporu, general bojnik Mate Ostović, podsjetio je kako je godina na čijem smo kraju bila godina smanjenih financijskih mogućnosti i s time vezanih poteškoća, no i u tim okolnostima je ZzP uspješno proveo sve planirane aktivnosti i ispunio sve zadaće koje su stavljene pred njega. „Jedan od najvećih izazova bio je povratak dijela materijalne imovine iz operacije ISAF, no i na njega smo spremno odgovorili.“, rekao je general Ostović i naveo kako je transportirano više od 11 000 tona opreme te zbog toga prijeđeno više od 1,5 milijun km.

Na kraju svečanosti uručeni su ukazi o promaknućima dvadesetosmorici časnika i dvadesetšestorici dočasnika ZzP-a.



Priopćenja