Sastanak ministra Krstičevića i veleposlanice SAD-a

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević sa suradnicima sastao se danas, u ponedjeljak, 29. svibnja 2017., u Ministarstvu obrane s veleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država Julietom Valls Noyes i vojnim izaslanikom SAD-a brigadirom Robertom Mathersom.

Ministar Krstičević i veleposlanica Valls Noyes su i ovom prilikom istaknuli izvrsnu suradnju dvije zemlje te obrambenu suradnju kao najintenzivnije dio ukupne bilateralne suradnje. Ministar je naglasio da je Republika Hrvatska svjesna obveza i odluka, kako s NATO summita u Varšavi, tako i s prošlotjednog sastanka šefova država i vlada NATO-a u Bruxellesu, o obvezi izdvajanja za obranu do 2% te u tom pogledu ponovio jasan stav i Vlade RH i Predsjednice RH kao vrhovne zapovjednice OS RH da je Hrvatska posvećena tom cilju, te da dobri gospodarski pokazatelji daju razloga za optimizam.

Uz zahvalu za svu pomoć i potporu koju su SAD pružile Hrvatskoj, sudjelovanjem u zajedničkim aktivnostima u izgradnji mira i stabilnosti te posebno izobrazbi hrvatskih časnika, dočasnika, vojnika i službenika u SAD-u, dvije države nastavit će i intenzivirati suradnju kao strateški saveznici i partneri u području obrane i sigurnosti.



Priopćenja