Ministar Krstičević u posjetu rumunjskom parlamentu

Drugog dana službenog posjeta Rumunjskoj, u srijedu, 13. rujna 2017. godine potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Hrvatske Damira Krstičevića s izaslanstvom u Rumunjskom parlamentu primio je predsjednik Parlamentarnog odbora za obranu, javni red i nacionalnu sigurnost  Dorel-Gheorghe Căprar s članovima odbora.

Ministar Krstičević upoznao je rumunjskog predsjednika Parlamentarnog odbora za obranu, javni red i sigurnost sa Strategijom nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske i tom prilikom predstavio napore koje Hrvatska ulaže u području obrane i nacionalne sigurnosti. "Ponosan sam što smo nakon 15 godina usvojili novu Strategiju nacionalne sigurnosti. Ona prepoznaje promjene sigurnosne paradigme, a ove jeseni očekujemo i donošenje novog Zakona o domovinskoj sigurnosti u Hrvatskom saboru, kojim će se omogućiti sinergijsko djelovanje ključnih državnih tijela u suprotstavljanju sigurnosnim rizicima i prijetnjama".

Također, istaknuta je važnost intenziviranja bilateralne obrambene suradnje dviju država, osobito na području obrambenih industrija.

Predsjednik Parlamentarnog odbora za obranu, javni red i nacionalnu sigurnost  Dorel-Gheorghe Căprar izrazio je zadovoljstvo posjetom ministra Krstičeviću Odboru i ovom prilikom uputio poziv Odboru za obranu Hrvatskog sabora poziv za posjet Rumunjskoj.

Hrvatsko izaslanstvo je posebno pozdravio i zastupnik hrvatske nacionalne manjine u rumunjskom parlamentu Slobodan Ghera.



Priopćenja