Kotromanović na natjecanju za najspremnijeg pripadnika OS RH

Ministar obrane Ante Kotromanović prisustvovat će u petak, 23. svibnja 2014., natjecanju za najspremnijeg pripadnika OS RH "Prvi za Hrvatsku 14", koje se održava na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju.

Natjecanje predstavlja provjeru spremnosti i uvježbanosti pripadnika OS RH tijekom cijele godine, a cilj natjecanja je pokazati spremnost i znanje te vojničke vještine, kao i stupanj psihofizičke osposobljenosti za izvršenje postavljenih zadaća pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja.

Nositelj natjecanja "Prvi za Hrvatsku 14" je Zapovjedništvo za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan“ HKoV-a, a koordinatori aktivnosti u pripremi i provedbi natjecanja su prvi dočasnici svih ustrojstvenih cjelina OS RH.

Za sudjelovanje na natjecanju prijavilo se više od stotinu natjecatelja. Uz pripadnike postrojbi OS RH iz svih grana, rodova i službi, i Ministarstva unutarnjih poslova RH, koji nastupaju već treću godinu za redom, prvi put sudjeluju i pripadnici stranih oružanih snaga iz sedam zemalja, te predstavnici NATO zapovjedništava u Brunssumu i Napulju.

Pozivamo zainteresirane fotografe i snimatelje koji žele fotografirati i snimiti cijeli tijek natjecanja u petak, 23. svibnja 2014., da dođu na VP „Eugen Kvaternik“ na Slunju, najkasnije do 5.30 sati, a predstavnike medija koji žele popratiti dodjelu nagrada i proglašenje pobjednika natjecanja, pozivamo da dođu na VP "Eugen Kvaternik" na Slunju, najkasnije do 12.00 sati.

Osoba za kontakt je pukovnik Dražen Jonjić, Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo, mob: 098/450-940.



Najave