Izložba u galeriji MORH-a

U galeriji MORH-a „Zvonimir“, Bauerova 33, u utorak 1. travnja 2008. u 19,00 sati bit će otvorenje izložbe fotografija iz Afganistana pod nazivom OD BRANITELJA DOMOVINE DO ČUVARA SVJETSKOG MIRA Tomislava Brandta, djelatnika MORH-a.

Tomislav Brandt je kao vojni fotograf u listopadu prošle godine boravio među našim vojnicima u misiji ISAF u Afganistanu, te su tada nastale ove upečatljive slike koje su pod nazivom „Od branitelja domovine do čuvara svjetskog mira“ objavljene u fotomonografiji u izdanju MORH-a, Zagreb, prosinac 2007.
Na otvorenju izložbe kao posebni gosti bit će pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske koji su tada boravili u misiji ISAF, te su glavni akteri na fotografijama.
Tomislav Brandt rođen je 1974. u Zagrebu, gdje je završio srednju Fotografsku školu. Od 1994. radi kao fotograf u Ministarstvu obrane, u Hrvatskim vojnim glasilima. Do sada je imao dvije samostalne izložbe u Zagrebu 2000. i 2002. godine, a sudjelovao je i na više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Na ovoj se izložbi predstavlja s pedesetak fotografija formata 50x70 cm i 30x45 cm, koje prikazuju ne samo djelatnost naših vojnika u svakodnevnim aktivnostima, nego i običan život stanovništva Afganistana.
Izložba se može razgledati zaključno do 9. travnja 2008. u radno vrijeme galerije Zvonimir: pon-pet od 11 do 18 sati, subotom od 10 do 12 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno. Ulaz slobodan.

Najave