Dan za medije međunarodne vojne vježbe "ŠTIT 16"

Na vojnom poligonu "Rt Kamenjak" u Premanturi kraj Pule, u četvrtak, 21. travnja 2016., s početkom u 10.00 sati održat će se završni prikaz međunarodne vojne vježbe "ŠTIT 16" kojem će nazočiti i ministar obrane Josip Buljević.

Međunarodna vojna vježba bojevih gađanja ciljeva u zračnom prostoru "ŠTIT 16", vojna je vježba s najdužom tradicijom u OS RH. Održava se dvadeset drugu godinu zaredom. Radi se o intergranskoj vojnoj vježbi u kojoj sudjeluju pripadnici hrvatskih i slovenskih Oružanih snaga RH. Vježba se provodi u cilju stjecanja uvida u stupanj osposobljenosti i uvježbanosti topničkih i raketnih postrojbi PZO u gađanju ciljeva u zračnom prostoru.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u četvrtak, 21. travnja 2016., najkasnije do 9.00 sati na ulaz u vojni poligon "Rt Kamenjak" Premantura, gdje je za novinare osiguran parking te prijevoz do mjesta provođenja vojne vježbe "ŠTIT 16".

Molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak najave na infor@morh.hr, najkasnije do srijede, 20. travnja 2016., do 16.00 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i kontakt.

Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću Pukovnije protuzračne obrane HKoV-a, satnik Elvis Nakić, mob: 098/635-922.

 



Najave