Sveta misa za poginule branitelje iz Domovinskog rata

Povodom obilježavanja blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, danas, 2. studenoga 2014., u crkvi Svete Mati slobode na Jarunu održana je misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Svetoj misi na Dušni dan prisustvovao je predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko te izaslanici predsjednika RH, Ministarstva obrane, Ministarstva branitelja te Oružanih snaga RH, kao i predstavnici udruga branitelja te obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Misu je predvodio vojni ordinarij, mons. Juraj Jezerinac koji je tom prigodom poručio da treba stvarati društvo mira te je pozvao na molitvu za sve poginule i stradale u Domovinskom ratu. Istaknuo je da se na današnji dan posebno treba prisjećati onih koji su svojim djelima „bili svjetli primjer te pokazali kako se ljubi narod, i kako se ljubi domovina“. S oltara je monsinjor u prigodi spomena na pokojnike poslao poruku mira kao najvišeg cilja kojem treba težiti. "Agresori su se željeli proširiti na dio hrvatskog teritorija i unatoč pokušajima da do rata ne dođe, kada je trebalo, naši branitelji su se odazvali zovu domovine. Oni su krenuli braniti domovinu po cijenu vlastita života kako bi uspostavili mir i na taj način svojom su žrtvom omogućili mir drugima", kazao je među ostalim vojni ordinarij mons. Jezerinac, te dodao da treba poštovati sve, a pogotovo one koji su na ovim prostorima bili akteri mira.



Priopćenja