Smanjen angažman Oružanih snaga na poplavljenom području

Mjesec dana nakon velikih poplava u Slavoniji, u skladu s odlukom Državnog stožera za zaštitu i spašavanje i temeljem zapovijedi načelnika Glavnog stožera OS RH, u subotu, 14. lipnja 2014. u popodnevnim satima prestalo je s radom Operativno zapovjedništvo OS RH.

Sada je ponovno na tom području nadležan Županijski  stožer za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije, a Oružane snage i u narednom će razdoblju sudjelovati u svim zadaćama zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara u skladu sa stanjem na terenu, odnosno procjenama nadležnih institucija. Novi koordinator snaga koje ostaju na terenu je bojnik Davor Josip Babić

Tako je tijekom jučerašnjeg dana, u nedjelju, 15. lipnja 2014., na poplavljenim područjima u Slavoniji bio angažiran 61 pripadnik Hrvatske kopnene vojske i Zapovjedništva za potporu OS RH. 

Bojna NBKO i dalje je angažirana na aktivnostima dekontaminacije osoba i sredstava na dekontaminacijskim postajama „"ZIB" u Rajevom Selu i „Velebit“ Gunji. Također, nastavlja se s pripremom i podjelom obroka te distribucijom suhih obroka i vode. Tijekom jučerašnjeg dana pripremljeno je i podijeljeno 1405 obroka i 76 suhih obroka te dostavljeno 180 litara vode.



Priopćenja