Obilježena 18. obljetnica vojno-redarstvene operacije "Bljesak"

Osamnaesta obljetnica Vojno-redarstvene operacije Bljesak obilježena je danas 1. svibnja u Okučanima u nazočnosti Predsjednika Republike Ive Josipovića, predsjednika vlade Zorana Milanovića, izaslanika predsjednika Sabora Igora Dragovana, ministara u vladi među kojima je bio i ministar obrane Ante Kotromanović, načelnika GS OSRH general pukovnika Drage Lovrića te drugih visokih civilnih i vojnih dužnosnika.

U spomen na poginule branitelje kod Središnjeg križa zajednički vijenac u ime Republike Hrvatske položili su najviši državni dužnosnici, a polaganjem vijenaca počast poginulim braniteljima odali su i članovi obitelji poginulih branitelja i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te izaslanstvo Brodsko-posavske županije i općine Okučani.

Predsjednik Josipović je kazao kako je obilježavanje operacije Bljesak znak poštovanja prije svega prema onima koji su stradali u ovoj operacije i inače u Domovinskom ratu, kao i  prema toj velikoj i važnoj pobjedi kojom je hrvatska vojska i policija krenula u konačno oslobađanje naše Domovine. Dodao je i kako bez akcije kakve su bile Bljesak i Oluja ne bi bilo slobodne Hrvatske.

Ministar branitelja Predrag Matić u Okučanima je otvorio Spomen sobu  u sjećanje na branitelje koji su poginuli u operaciji Bljesak.

U sklopu obilježavanja operacije Bljesak u crkvi Sv. Vida služena je misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata, Počasno zaštitna bojna izvela je prikaz ceremonijalnih radnji, a otvorene su i Županijske sportske igre udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Brodsko-posavske županije.




Priopćenja