Velika smjena straže na Markovom trgu povodom Dana OS RH

Povodom obilježavanja 26. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske, u organizaciji Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH, u Zagrebu, u subotu, 27. svibnja 2017. održat će se prigodni program.

 

Program će započeti na Zrinjevcu u 11 sati koncertom Orkestra Oružanih snaga, zatim će se na Markovom trgu, u 12 sati, održati ceremonija Velike smjene straže, a na Trgu bana Josipa Jelačića u 12,40 sati održat će se prikaz ceremonijalnih radnji Počasno zaštitne bojne.
Ceremonija Velike smjene straže redovito će se izvoditi na Gornjem gradu u Zagrebu, na prostoru između Banskih dvora i crkve Sv. Marka na Markovom trgu, u vremenskom periodu od 27. svibnja do 1. listopada 2017. Ceremonija će se izvoditi subotom, blagdanima i praznicima, a u ceremoniji sudjeluju pripadnici Počasno zaštitne bojne Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Za vrijeme programa na Markovom trgu na snazi će biti posebna regulacija kretanja, a za predstavnike medija bit će osiguran prostor za praćenje ceremonije Velika smjena straže.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da zbog obaveznog sigurnosnog pregleda dođu u subotu, 27. svibnja 2017. najkasnije do 11.15 sati na Markov trg, na parkiralište iza crkve Sv. Marka (sjeverna strana), te da svoj dolazak obavezno najave na infor@morh.hr.

Prijava treba sadržavati podatke o medijskoj kući, ime i prezime, status (novinar, snimatelj, fotograf), broj novinarske iskaznice i broj mobitela.
 
Više informacija o programu svečanog obilježavanja 26. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske na službenoj stranici Ministarstva obrane RH na poveznici.



Najave